ENERGY PUB Riegrovy sady - Pivo roku
Dorazte do Riegráčů na jeden z nejpopulárnějších a nejdivočejších festivalů sezóny plný špičkových piv z celého Česka!

Co vás čeká?

- přehlídka pivovarů a různých typů piv
- škola čepování
- delikatesy k pivu
- skvělá muzika a DJ
- tradiční soutěže (pivní kvíz, pití piva na čas…)
Pivo, které si zvolíte jako nejoblíbenější, přidáme na měsíc na výčep do naší stále nabídky!
Vstup je zdarma a nejlíp se do areálu dostanete z adresy Na Švihance 1.
Na přehlídce pivovarů bude:

Na přehlídce pivovarů budou:

Pecký pivovar – Naše láska k pivu se zhmotnila v prvním a jediném pivovaru v Peci pod Sněžkou. Tedy vlastně v minipivovaru. Nemáme ambice vyrábět ve velkém. Vaříme tradičními postupy, s kvalitními českými ingrediencemi a z pramenité horské vody.
Wild Creatures – Stejně jako belgický lambic i naše piva vaříme pouze v chladných měsících. Mladinu zchladíme (zaočkujeme) v coolship, kde si do ní najde cestu místní mikroflóra, které v pivovaru říkáme „Wild Creatures“. Tyto mikroorganismy vytváří charakter našich piv. Jelikož pivovar leží uprostřed vinohradů, mají naše piva ve srovnání s belgickým lambikem výraznější vinný charakter.
Pivovar Cvikov – Poctivá výroba „živého“ nepasterovaného piva z českého sladu, chmele, kvasnic a místní vody z úpatí Lužických hor. Piva Sváteční, Klíč, Hvozd, Luž a Sklář.
Hákův parní pivovar – Jsme minipivovar z Mlékojed u Litoměřic, kde vaříme poctivý český craft beer s výjimečnou chutí.
Pivovar Fracek – Potkali jsme se v Hodkovičkách, ale známe se dlouhý roky, i když má každej svůj byznys, tak korporát přece nechceš donekonečna. Přes dva roky jsme vařili v garáži, kde jsme získali první zkušenosti s takovým tím domácím vařením. Když tomu dáte všechno, kámoš se stane kvalifikovanym sládkem, tak po pár letech to začne bejt fakt dobrý pivko. Jenže teta a děda to až tak neocení, chce to jít ven. A jak jsme seděli od rána do večera v kanclu (každý v jiným), chtěli jsme tomu dát trochu (víc) šťávu.
Varnsdorfský pivovar Kocour byl jedním z průkopníků nového pohledu na pivo a pivovarnictví v Čechách. Ukázal domácímu konzervativnímu pivaři, že pivo nerovná se jen chlazená desítka v lednici. Pivo je víc než český ležák, báječně se skloubí s gastronomií a dá se pít podle ročního období nebo nálady. Proto nabízíme pestrou paletu pivních speciálů, sahající od tradičních ležáků až po nejrůznější svrchně kvašené speciály, které se snažíme neustále zdokonalovat.
Pivovar Louka – Používáme výběrové slady od lokálních dodavatelů a moravských sladoven, Pro piva plzeňského typu používáme pouze chmel z žateckých chmelnic. U svrchně kvašených piv využíváme rozmanitosti australských , amerických a novozélandských chmelů. Využíváme těch nejlepších vodních zdrojů v našem okolí, které nám zaručují udržet stabilní kvalitu piva. Spolupráce s VÚPS nám zaručuje používání pivních kvasinek v nejlepší kondici. Pro jednotlivé druhy piv používáme kvasinky určené pro daný pivní styl.
Pivovar Chroust – Když se v jedné domácnosti sejde sládková a pivní nadšenec, nemůže to dopadnout jinak než cirhózou jater nebo pivovarem. Pivo bez filtrace a pasterizace vaříme v řemeslných pivovarech již od roku 2016. Aktuálně jsme se usídlili v pivovaru Clock Fenetra, kde jsme investovali do našich tanků. A Chroust? Jmenujeme se Karolína a Jirka Chroustovští.
Pivo Elektrárna – V experimentálním pivovaru Plzeňského Prazdroje, v budově bývalé elektrárny, vaříme piva, která nás baví. A doufáme, že budou chutnat i tobě!
Pivovar Trilobit byl založen 2017 a je v místě bývalého Anglického pivovaru v Libni. Vaří spodně a svrchně kvašená piva. Za svá piva získal mnoho ocenění naposledy Absolutní vítěz World Beer Seal 2025 za Trilobit světlý ležák.
Chcete být součástí festivalu pivo roku?
Napište nám